Turkkilainen pasta

30 min

Ainesosat

  • 4,75 dl valutettua kreikkalaista jogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 tl suolaa, jaettuna (+ lisää maun mukaan)
  • 5 rkl voita
  • 2 tl makeaa paprikajauhetta, jaettuna
  • 450 g fusilli-pastaa
  • 570 g naudan jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)
  • 2,4 dl sipulia, hienonnettuna
  • ¼ tl curryjauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 4,7 dl kirsikkatomaatteja, neljään osaan leikattuina
  • 1 ruukku lehtipersiljaa, karkeasti hienonnettuna
  • Valmistus

    1.  Sekoita kulhossa jogurtti, valkosipuli ja ½tl suolaa tasaiseksi. Jätä sivuun.

    2.  Sulata voi pienessä pannussa tai kattilassa.Sekoita joukkoon ½ tl paprikajauhetta ja suolaa maun mukaan. Pidä lämpimänä.

    3.  Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä.Lisää pasta ja keitä noin 9 minuuttia, kunnes se on al dente. Valuta hyvin.

    4.  Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmöllä.Lisää jauheliha ja paista murentaen sitä lastalla, kunnes se alkaa ruskistua.

    5.  Lisää joukkoon sipuli, loputpaprikajauheesta, curryjauhe, sipulijauhe, loput suolasta ja mustapippuri.Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut, murenevaa jahieman rapeaa.

    6.  Jaa pasta annoslautasille ja lusikoi päällejogurttiseos. Lisää jauhelihaseos ja valuta päälle voisula.

    7.  Koristele kirsikkatomaateilla ja persiljalla. 

    Samankaltaisia Julkaisuja

    No items found.