Ainesosat
Valmistus
1. Yhdistä riisi, vesi ja ripaus suolaa kattilassa;kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerran bambu-lusikalla tai ohuella puulusikalla.Alenna lämpö matalaksi, peitä kattila ja keitä, kunnes kaikki vesi on imeytynytja riisi on kypsää, noin 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
2. Kuumennakasviöljy pienessä kattilassa keskilämmöllä; lisää riisiviinietikka, sokeri ja⅛ teelusikallista suolaa. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut ja nestealkaa kiehua. Poista lämmöltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia, kunnes seon käsiteltävissä. Sekoita hitaasti pieniä määriä jäähtynyttä nestettä kylmäänriisiin, kunnes seos on hieman kostea ja tahmea, mutta ei lirua; et välttämättätarvitse kaikkea nestettä.
3. Painaylimääräinen neste tofusta talouspaperilla. Leikkaa tofu suikaleiksi.
4. Kuumennaoliiviöljy pienessä pannussa keskilämmöllä. Lisää tofusuikaleet, sipuli javalkosipuli; paista ja sekoita, kunnes tofu on kullanruskea, noin 4 minuuttiakummaltakin puolelta.
5. Sekoitavegaaninen majoneesi ja Sriracha-kastike pienessä kulhossa.
6. Aseta nori-levysushimatolle, karkea puoli ylöspäin. Kostutetuilla sormilla taputtele paksu,tasainen kerros valmistettua riisiä noriin, peittäen sen kokonaan. Asetatofu-suikaleet, avokado, kaali, porkkanat ja kurkku viivaksi nori-levynalareunaan.
7. Rullaa nori jasushimatto täytteiden päälle. Poista matto ja kääri rulla muovikelmuun,kiertäen päät tiukasti, jotta rulla puristuu kasaan. Laita jääkaappiin, kunnesse asettuu, noin 5–10 minuutiksi. Toista jäljellä olevilla nori-levyillä jatäytteillä.
8. Poistasushi-rulla muovikelmusta, leikkaa paloiksi ja lisää päälleSriracha-majoneesia.