Kermainen jauhelihapasta rusetti-makaronilla

Jauheliha
35 min

Ainesosat

  • 170 g rusetti-makaronia (farfalle)
  • 450 g jauhelihaa (85 % lihaa)
  • ½ valkoinen sipuli, hienonnettuna
  • 1 (42 g) pussi Stroganoff-kastikemausteseosta (esim. McCormick®)
  • 2,4 dl vettä
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta, jaettuna
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • ½ purkkia (n. 200 g) herkkusienikeittoa (kermaisena versiona)
  • 1,2 dl ranskankermaa
  • Hienonnettua persiljaa koristeluun (valinnainen)
  • Valmistus

    1.  Kuumenna iso kattilallinen kevyesti suolattuavettä kiehuvaksi. Keitä rusetti-makaroneja välillä sekoittaen noin 12minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä hieman napakoita. Valuta hyvin.

    2.  Laita jauheliha ja sipuli samaan kattilaan,vähennä lämpöä keskilämmölle ja paista noin 7 minuuttia, kunnes liha onruskistunut ja murenevaa. Riko lihapaloja lastalla ja kaada ylimääräinen rasvapois.

    3.  Sekoita pienessä kulhossa kastikemausteseos,vesi ja 1 tl Worcestershire-kastiketta. Lisää seos kattilaan ja sekoita, kunneskastike paksuuntuu, noin 2–3 minuuttia.

    4.  Lisää joukkoon valkosipulijauhe, mustapippurija herkkusienikeitto. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi ranskankerma ja sekoitatasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä.

    5.  Maista ja lisää tarvittaessa loput 1 tlWorcestershire-kastiketta. Lisää valutettu pasta ja sekoita varovasti, jottakastike levittyy tasaisesti.

    6.  Koristele persiljalla ja tarjoile heti.

     

    Samankaltaisia Julkaisuja