Ainesosat
Valmistus
1. Laita suuri tarttumaton paistinpannu keskilämmölle ja paahda maapähkinöitä samalla, kun pannu kuumenee. Kääntele niitä säännöllisesti. Kun ne ovat paahtuneet, ota ne pois ja laita sivuun, mutta jätä pannu liedelle.
2. Tee kanan pintaan viillot pituussuunnassa 1 cm välein, noin puoleen väliin filettä.
3. Sekoita kulhossa kana 1 ruokalusikallisella oliiviöljyä, punaviinietikkaa ja mustapapukastiketta, jotta se maustuu tasaisesti. Paista kuumalla pannulla 3 minuuttia per puoli, kunnes se on tummanpintaista, rapeaa ja kypsää.
4. Keitä nuudelit suuressa kattilassa kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Leikkaa parsakaalin paksut varret puoliksi pituussuunnassa ja lisää ne kattilaan viimeisten 2 minuutin ajaksi.
6. Nosta kana leikkuulaudalle. Käytä keittiöpihtejä ja siirrä juuri kypsät nuudelit ja parsakaali hieman keitinvettä mukanaan suoraan paistinpannulle.
7. Murskaa puolet maapähkinöistä hienoksi morttelissa ja sekoita ne pannulle jäljelle jääneen mustapapukastikkeen kanssa. Sekoita hyvin ja jaa annoksiksi lautasille.
8. Viipaloi kana ja aseta se annosten päälle. Ripottele loput maapähkinät pinnalle, valuta päälle hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä ja nauti!