Mustaoliivi Pasta

Kaikki
11 Min

Ainesosat

  • 300 g kuivattua linguine-pastaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g kivettömiä mustia oliiveja, plus extraa tarjoiluun
  • 4 timjaminoksaa, mieluiten sitruunatimjamia
  • oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista balsamiviinietikkaa
  • ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 50 g fetajuustoa
  • Valmistus

    1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

    2. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yhdessä oliivien, puolikkaan timjaminlehtien, 1 teelusikallisen mustapippurin, 6 ruokalusikallisen oliiviöljyn ja balsamicon kanssa. Sekoita, kunnes seos on täysin sileää.

    3. Valuta pasta, mutta säästä yksi mukillinen tärkkelyspitoista keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

    4. Kaada pastan päälle puolet oliivikastikkeesta (säilytä loput jääkaapissa enintään 3 päivää tai pakasta jääpalamuotissa tulevia aterioita varten). Sekoita hyvin, ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jotta pasta saa sopivan koostumuksen.

    5. Jaa pasta annoslautasille, valuta päälle 1 ruokalusikallinen ekstra-neitsytoliiviöljyä, murusta pinnalle fetajuusto ja ripottele loput timjaminlehdet.

    6. Viipaloi lopuksi muutama ylimääräinen oliivi ohuiksi siivuiksi ja ripottele ne annosten päälle. Tarjoile yksinkertaisen, sitruunalla maustetun vihreän salaatin kanssa.

    Samankaltaisia Julkaisuja