Ainesosat
- 100g Pancetta
- 50g Pecorino Juustoa
- 50g Parmesan Juustoa
- 3 Isoa Kananmunaa
- 350g Spaghettia
- 2 Isoa valkosipulinkynttä, kuorittuina ja kokonaisina.
- 50g Suolatonta Voita
- Merisuolaa ja Mustapippuria
Valmistus
1. Laita kananmunankeltuaiset kulhoon, raasta hienoksi parmesaani, mausta pippurilla ja sekoita hyvin haarukalla. Jätä sivuun.
2. Leikkaa pois mahdollinen kova kuori pancettasta ja aseta se sivuun, sitten pilko liha.
3. Keitä spagetti suuressa kattilassa kiehuvassa, suolatussa vedessä al dente -kypsyyteen.
4. Sillä välin, jos sinulla on pancettan kuorta, hiero sillä keskikokoisen paistinpannun pohjaa (tämä tuo upeaa makua – voit vaihtoehtoisesti käyttää ruokalusikallisen öljyä), ja laita pannu keskilämmölle.
5. Kuori valkosipuli, murskaa se kämmenellä ja lisää pannulle. Anna sen maustaa rasvaa noin minuutin ajan. Lisää sitten pancetta ja paista noin 4 minuuttia, kunnes se alkaa rapeutua.
6. Poista valkosipuli pannulta ja heitä se pois. Ota talteen hieman pastan keitinvettä, valuta spagetti ja lisää se pannulle. Pyörittele hyvin kuumalla pannulla, jotta pasta imee itseensä kaikki ihanat maut, ja ota pannu pois liedeltä.
7. Lisää tilkka keitinvettä ja sekoita hyvin, mausta pippurilla. Kaada sitten joukkoon kananmunaseos – pannun lämpö kypsentää kananmunan varovasti ilman, että se hyytyy liikaa. Sekoita hyvin, lisäten tarvittaessa lisää keitinvettä, kunnes kastike on ihanan kiiltävää.
8. Tarjoile raastetun parmesaanin ja ripauksen pippuria kera.