Kanastraganoff

Kana
45 mins

Ainesosat

  • 570 g luutonta ja nahatonta kanan reisilihaa, paloina
  • ½ tl suolaa, jaettuna
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria, jaettuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja, jaettuna
  • 1 rkl kasviöljyä (+ tarvittaessa lisää paistamiseen)
  • 1 rkl voita
  • 230 g herkkusieniä, viipaloituna
  • 1,2 dl sipulia, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2,4 dl vähäsuolaista kanalientä
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1,2 dl ranskankermaa
  • 5 dl kuumaa keitettyä riisiä
  • Paprikajauhetta maun mukaan
  • Tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
  • Valmistus

    1.  Mausta kananpalat ¼ tl suolalla ja ¼ tlmustapippurilla. Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita niin, että kanapeittyy tasaisesti.

    2.  Kuumenna 1 rkl öljyä isolla paistinpannullakeskilämmöllä. Lisää puolet kanasta ja ruskista noin 3 minuuttia per puoli.Siirrä lautaselle ja toista loput kananpalat, lisää tarvittaessa hieman öljyä.

    3.  Sulata voi pannulla ja lisää sienet jasipuli. Paista, kunnes sienet ovat päästäneet nesteensä ja se on haihtunut,noin 6–8 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista noin 1 minuutti, kunnestuoksuu. Ripottele päälle loput 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita minuutin ajan.

    4.  Lisää pannulle kanaliemi,Worcestershire-kastike, sinappi, loput ¼ tl suolasta ja mustapippurista.Kuumenna kiehuvaksi ja kaavi lastalla pannun pohjalta ruskistuneet maut mukaankastikkeeseen.

    5.  Laita ranskankerma pieneen kulhoon ja vatkaajoukkoon noin 1,2 dl kuumaa lientä. Lisää ranskankermaseos takaisin pannulle jakiehauta.

    6.  Lisää kana takaisin pannulle ja anna hautuamiedolla lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes kana on lämmennyt ja kastike hiemanpaksuuntunut.

    7.  Tarjoile riisin kanssa ja ripottele päällepaprikajauhetta ja ruohosipulia. 

    Samankaltaisia Julkaisuja