Uunipellillä paistettu sitruuna-valkosipulikana kasviksilla

Kana
55 min

Ainesosat

  • 900 g nahattomia ja luuttomia kananreisiluita
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan
  • 60 g suolatonta voita
  • 1/2 dl viipaloitua punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 tl kreikkalaista mausteseosta
  • 450 g vihreää parsaa, pesty, kypsennetty ja puoliksi leikattu
  • 6 mini-paprikaa, eri värejä, siemenet poistettu, neljään osaan leikattu
  • 1/2 dl kanaliemikuutiota
  • 1 sitruuna, kuorittu ja puristettu mehu
  • Sitruunaviipaleita koristeluun (valinnainen)
  • Tuoreita persiljan oksia koristeluun (valinnainen)
  • Valmistus

    1.  Lämmitä uuni 200 asteeseen (Celsius) javuoraa pelti leivinpaperilla tai folialla. Taputtele kananreisilihat kuiviksitalouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla.

    2.  Sulata voi isossa paistinpannussakeskilämmöllä. Kun voi alkaa kuplia, lisää kana ja paista, kunnes se saakauniin ruskean värin, noin 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä kanavalmiiksi vuoratulle pellille.

    3.  Paista kanaa esilämmitetyssä uunissa noin 15minuutin ajan.

    4.  Lisää samaan paistinpannuun, mutta ota sepois liedeltä, sipuli, valkosipuli ja kreikkalainen mausteseos. Sekoita, niinettä ne lämpenevät pannulla, mutta eivät kypsy. Lisää parsakaali ja paprika.

    5.  Sekoita kanaliemi, sitruunankuori jasitruunamehu pienessä kulhossa. Kaada seos pannulle kasvisten joukkoon ja annaseistä pannulla lämpimänä.

    6.  Käännä kananpalat ympäri ja lisää vainkasvikset pellille kanan ympärille. Lusikoi noin 2 rkl pannun nestettä jokaisenkanan palan päälle.

    7.  Laita pelti takaisin uuniin ja paista, kunneskana ei ole enää vaaleanpunaista keskeltä, mehu on kirkasta ja sisälämpötila,joka mitataan kanan keskikohdasta, on 74 astetta (Celsius), noin 15 minuutinajan.

    8.  Aseta kananpalat tarjoiluvadille ja ympäröikasvikset. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreilla persiljan oksilla.Tarjoile lämpimänä. 

    Samankaltaisia Julkaisuja