Maissi Salsa

Vegaani
15 min

Ainesosat

  • Tuore maissi: Leikkaa maissinjyvät irti kolmesta tähkästä.
  • Tomaatit: Poista siemenet ja kuutioi kaksi pientä terttutomaattia.
  • Sipulit: Punainen sipuli ja kevätsipuli.
  • Jalapeño: Tuliseen maissisalsaan jätä siemenet ja sisäkalvot. Miedompaan versioon poista ne.
  • Korianteri: Hienonna tuoretta korianteria.
  • Lime: Purista yhden limen mehu.
  • Suola ja pippuri: Maun mukaan.
  • Valmistus

    1. Kypsennä maissi: Grillattu maissi on suosikkini tähän salsaan, mutta voit myös paahtaa, mikrossa kypsentää tai keittää sen.

    • Keittäminen: Laita kuoritut maissintähkät kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
    • Mikrossa kypsentäminen: Kääri jokainen tähkä kosteaan talouspaperiin ja mikrota noin 3–4 minuuttia, kunnes maissi on pehmeää.
    • Grillaaminen: Aseta kuoritut maissintähkät grillille keskilämmölle ja grillaa niitä käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä, noin 10 minuuttia.

    2. Valmistele maissi: Poista maissinjyvät tähkästä pitämällä sitä pystyasennossa suuressa matalassa kulhossa ja leikkaamalla jyvät irti kokkiveitsellä.

    3. Sekoita ainekset: Yhdistä kaikki maissisalsan ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.

    Samankaltaisia Julkaisuja