Vegaani Lasagne

Vegaani
2 Tuntia 30 Minuuttia

Ainesosat

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3,5 dl hienonnettua sipulia
  • 3 rkl hienonnettua valkosipulia
  • 4 tölkkiä (n. 410 g per tölkki) haudutettuja tomaatteja
  • 0,8 dl tomaattipyreetä
  • 1,2 dl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • 1,2 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria

Lasagne ja täyte:

  • 1 paketti (n. 450 g) lasagnelevyjä
  • 900 g kiinteää tofua
  • 2 rkl hienonnettua valkosipulia
  • 0,6 dl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • 0,6 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • Mustapippuria maun mukaan
  • 3 pakettia (n. 280 g per paketti) pakastepinaattia, sulatettuna ja valutettuna

Valmistus

1. Valmista kastike:
Kuumenna oliiviöljy suuressa, paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja kuullota niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää sitten valkosipuli ja paista vielä 5 minuuttia.

2. Hauduta kastike:
Lisää kattilaan tomaatit, tomaattipyree, basilika ja persilja. Sekoita hyvin, laske lämpötila matalalle ja anna kastikkeen hautua kannen alla 1 tunnin ajan. Lisää lopuksi suola ja pippuri.

3. Keitä lasagnelevyt:
Kuumenna suuressa kattilassa suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Keitä lasagnelevyt noin 9 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Valuta ja huuhtele ne hyvin.

4. Esilämmitä uuni:
Lämmitä uuni 200 asteeseen.

5. Valmista tofutäyte:
Murra tofu isoihin paloihin ja laita se suureen kulhoon. Lisää valkosipuli, basilika, persilja, suola ja mustapippuri. Puristele tofua sormiesi välissä, kunnes se murenee ja kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.

6. Kokoa lasagne:

  • Levitä 2,5 dl tomaattikastiketta uunivuoan (n. 23x33 cm) pohjalle.
  • Aseta päälle kerros lasagnelevyjä. Ripottele niiden päälle 1/3 tofuseoksesta.
  • Levitä pinaatti tasaisesti tofun päälle.
  • Lusikoi 3,5 dl tomaattikastiketta tofuseoksen päälle ja lisää uusi kerros lasagnelevyjä.
  • Ripottele päälle toinen 1/3 tofuseoksesta, lisää taas 3,5 dl tomaattikastiketta ja peitä lasagnelevyillä.
  • Lisää viimeinen 1/3 tofuseoksesta, ja lopuksi levitä loput tomaattikastikkeesta tasaisesti koko pinnalle.

7. Paista lasagne:
Peitä vuoka foliolla ja paista lasagnea 30 minuuttia.

8. Tarjoile ja nauti:
Anna lasagnen vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile kuumana ja nauti!

Samankaltaisia Julkaisuja