Vegaaninen Tomaattikeitto

Vegaani
55 min

Ainesosat

  • 2 ruokalusikallista extra-neistytoliiviöljyä
  • 1 sipuli, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 4 tomaattia, pilkottuna
  • 3 ½ dl kirsikkatomaatteja, halkaistuna
  • 1,8 dl kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa tuoretta basilikaa, jaettuna
  • Valmistus

    1  Kuumenna öljykattilassa miedolla lämmöllä. Kuullota sipuli lämpimässä öljyssä, kunnes se onpehmeää ja läpikuultavaa.

    2  Lisäävalkosipuli ja kuullota vielä noin 1 minuutti, kunnes se tuoksuu.

    3  Nosta lämpöäkeskitasolle ja lisää kaikki tomaatit. Kypsennä ja sekoita, kunnes tomaatitalkavat hajota, noin 5 minuuttia.

    4  Lisääkasvisliemi, laakerinlehdet ja 1 oksa basilikaa. Kiehauta, vähennä lämpöä jahauduta, kunnes tomaatit ovat täysin pehmenneet ja keitto alkaa paksuuntua,noin 30 minuuttia.

    5  Poista kattilaliedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista laakerinlehdet ja basilika.

    6  Soseuta keittosauvasekoittimella tasaiseksi.

    7  Kuumenna keittouudelleen ennen tarjoilua ja koristele lopuilla basilikan lehdillä.

    Samankaltaisia Julkaisuja