Paahdettu kikherne-bataattisalaatti sitruuna-tahinikastikkeella
VegaaniAinesosat
Salaattiin:
- 1 iso bataatti, kuorittuna ja kuutioituna
- 1 prk (n. 400 g) kikherneitä, valutettuna ja huuhdeltuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 100 g lehtikaalia tai pinaattia
- 1/2 punasipuli, ohueksi viipaloituna
- 1 avokado, viipaloituna
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
Sitruuna-tahinikastike:
- 3 rkl tahinia
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, raastettuna
- 1 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
- 2-3 rkl vettä (kunnes kastike on sopivan juoksevaa)
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus
- Paahda bataatit ja kikherneet:
- Kuumenna uuni 200 °C:seen.
- Aseta bataattikuutiot ja valutetut kikherneet leivinpaperille uunipellille.
- Sekoita oliiviöljy, juustokumina, paprikajauhe, suola ja pippuri, ja levitä seos tasaisesti bataattien ja kikherneiden päälle.
- Paahda uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kikherneet rapeita. Sekoita kerran paiston aikana.
- Valmista kastike:
- Sekoita tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, raastettu valkosipuli ja vaahterasiirappi kulhossa.
- Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa salaatti:
- Aseta lehtikaali tai pinaatti kulhoon ja hiero lehtiä kevyesti käsin, jotta ne pehmenevät.
- Lisää päälle paahdetut bataatit, kikherneet, punasipuli, avokado ja kurpitsansiemenet.
- Viimeistely:
- Lorauta päälle sitruuna-tahinikastiketta ja sekoita kevyesti.
- Tarjoile heti ja nauti!