Paahdettu kikherne-bataattisalaatti sitruuna-tahinikastikkeella

Vegaani

Ainesosat

Salaattiin:

  • 1 iso bataatti, kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 prk (n. 400 g) kikherneitä, valutettuna ja huuhdeltuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g lehtikaalia tai pinaattia
  • 1/2 punasipuli, ohueksi viipaloituna
  • 1 avokado, viipaloituna
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä

Sitruuna-tahinikastike:

  • 3 rkl tahinia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, raastettuna
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
  • 2-3 rkl vettä (kunnes kastike on sopivan juoksevaa)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

  1. Paahda bataatit ja kikherneet:
    • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
    • Aseta bataattikuutiot ja valutetut kikherneet leivinpaperille uunipellille.
    • Sekoita oliiviöljy, juustokumina, paprikajauhe, suola ja pippuri, ja levitä seos tasaisesti bataattien ja kikherneiden päälle.
    • Paahda uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kikherneet rapeita. Sekoita kerran paiston aikana.
  2. Valmista kastike:
    • Sekoita tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, raastettu valkosipuli ja vaahterasiirappi kulhossa.
    • Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kokoa salaatti:
    • Aseta lehtikaali tai pinaatti kulhoon ja hiero lehtiä kevyesti käsin, jotta ne pehmenevät.
    • Lisää päälle paahdetut bataatit, kikherneet, punasipuli, avokado ja kurpitsansiemenet.
  4. Viimeistely:
    • Lorauta päälle sitruuna-tahinikastiketta ja sekoita kevyesti.
    • Tarjoile heti ja nauti!

Samankaltaisia Julkaisuja