Vegaaniset Lihapullat

Vegaani

Ainesosat

• 2 ruokalusikallista jauhettua pellavansiemenrouhetta ⋅ 5 ruokalusikallista vettä

• 2 ruokalusikallista rypäleensiemenöljyä tai muuta suosittua öljyä ⋅ lisää paistamiseen

• 1 pieni sipuli, kuutioituna

• 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna tai murskattuna

• 340 g sieniä, pilkottuna ⋅ noin 4,5 kuppia

• 2–3 teelusikallista italialaista mausteseosta

• 3/4 teelusikallista fenkolinsiemeniä, murskattuna ⋅ valinnainen mutta suositeltava

• 1/2 teelusikallista murskattuja punaisia chilihiutaleita

• 2 ruokalusikallista tamaria, vähäsuolaista ⋅ voi korvata soijakastikkeella

• 1 ⋅ 15 unssin (noin 425 g) purkki kikherneitä, hyvin valutettu mutta EI huuhdottu

• 81 g kaurahiutaleita

• 54 g korppujauhoja, italialaistyylisiä

• 2 ruokalusikallista worcestershire-kastiketta ⋅ vegaaninen versio

• 2 ruokalusikallista tomaattipyreetä

• Suolaa ja pippuria, maun mukaan

Valmistus

  • Yhdistä jauhettu pellavansiemenrouhe ja vesi pienessä kulhossa. Anna seistä 10 minuuttia. Se paksuuntuu ja hyytelöityy hieman.
  • Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se pehmenee ja saa kevyesti ruskean värin. Noin 3-5 minuuttia.
  • Lisää valkosipuli ja kuullota 1 minuutti. Lisää sitten italialainen mausteseos, murskattu fenkoli ja chilihiutaleet. Kuullota 30-60 sekuntia, kunnes tuoksu vapautuu.
  • Lisää sienet ja kuullota, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman ruskeaa väriä. Kypsennä 5-7 minuuttia, kunnes ne kutistuvat kooltaan ja vapauttavat kosteutta. Pannun tulee olla kuiva. Lisää nyt tamari ja kypsennä vielä 1 minuutti. Poista lämmöltä.
  • Lisää kikherneet isoon monitoimikoneen kulhoon. Pulssita muutaman kerran, jotta pavut murskautuvat.
  • Lisää nyt kypsennetyt sienet, kaurahiutaleet, korppujauhot, pellavakananmuna, worcestershire-kastike, tomaattipyree, suola ja pippuri monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet ja ne muodostavat MELKEIN tahnan (noin 30-60 sekuntia). Et halua, että massa on täysin sileää, joten jätä hieman rakennetta. Haluat, että ainekset tarttuvat hyvin yhteen (katso esimerkkikuvat prosessista yllä). Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita seos avonaiseen astiaan pakastimeen 20-30 minuutiksi (tai jääkaappiin 1-2 tunniksi).
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa reunan kanssa uunipelti leivinpaperilla ja laita sivuun.
  • Poista seos pakastimesta ja muotoile se käsin palloiksi. Pyörittele niitä tasaisiksi. Tasaisen koon varmistamiseksi käytä noin 1,5 ruokalusikallista seosta (voit käyttää pientä keksiannostelijaa tai mittalusikkaa). Aseta ne leivinpaperille ja toista, kunnes seos on loppu. Suihkuta tai sivele öljyllä ja laita uuniin 30-40 minuutiksi, kunnes ne ovat kultaruskeita ja ulkopinta on kuiva ja kiinteä. Käännä lihapullat puolessa välissä. Poista uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia pellillä. Tämä auttaa kiinteyttämään ne. Voit nyt tarjoilla ne lämpimän spagettikastikkeen kanssa tai kypsentää ne kastikkeessa 5 minuutin ajan lämmittääksesi ne. Nauti!
  • Samankaltaisia Julkaisuja